SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

Powiadom szkołę - powiadom@sp8bialystok.pl
  • image
Previous Next

JADŁOSPIS NA CZERWIEC

jadlospis

TYDZIEŃ 23 03-07/06/2019

PONIEDZIAŁEK 03.06.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, twarożek z rzodkiewką, wędlina, papryka, ogórek świeży, herbata z cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, kotlet mielony, ziemniaki, ogórek z jogurtem greckim, kompot(1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana sokiem z malin, owoc (1,7)

WTOREK 04.06.2019

ŚNIADANIE: Parówka na ciepło, masło, pieczywo białe i razowe, pomidor, ogórek świeży, herbata owocowa(1,7)

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo białe i razowe, nuggetsy w panierce z sezamem, ryż brązowy, sałata lodowa z papryką, ogórkiem i pestką dyni w oleju, woda z cytryną (1,3,7,9,10,11)

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem, owoc (1,7)

ŚRODA 05.06.2019

ŚNIADANIE: Bułeczka, masło, dżem n/s, kakao, owoc (1,7)

OBIAD: Zupa kapuśniak z młodej kapusty, pieczywo białe i razowe, filet z ryby miruny w panierce, ziemniaki, pomidor z jogurtem greckim, sok (1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, papryka, ogórek świeży, woda z miętą i cytryną (1,7)

CZWARTEK 06.06.2019

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką, pieczywo białe, wędlina, pomidor, lemoniada własnej roboty (1,7)

OBIAD: Zupa żurek z kiełbaską białą, pieczywo białe i razowe, klops w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot (1,3,7,9,10)

PODWIECZOREK: Jogurt z owocami i musli- własnej roboty, herbatniki (1)

PIĄTEK 07.06.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, bułeczka z ziarnami, masło, jajko gotowane, wędlina, papryka, ogórek świeży, herbata (1,7)

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński, pieczywo białe i razowe, naleśniki z serem i rodzynkami polane musem truskawkowo- śmietanowym, woda z cytryną (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek kiszony, woda z cytryną (1,7)

TYDZIEŃ 24 10-14/06/2019

PONIEDZIAŁEK 10.06.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, jajecznica na masełku, pomidor, ogórek świeży, kawa biała (1,3,7)

OBIAD: Zupa ogórkowa, pieczywo białe i razowe, spaghetti mięsno- warzywne, brokuł gotowany na parze, kompot (1,7,9)

PODWIECZOREK: Budyń, biszkopty (1,7)

WTOREK 11.06.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, pasztet z indyka, sałata, pomidor, papryka, herbata (1,7)

OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jaglaną, pieczywo białe i razowe, zrazy z żółtym serem, ziemniaki, sałata masłowa z rzodkiewką, kompot (1,7,9)

PODWIECZOREK: Ciasto marchewkowe, mleko (1,3,7)

ŚRODA 12.06.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, grahamka, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży, herbata owocowa (1,7)

OBIAD: Zupa z botwinki, pieczywo białe i razowe, kotlet z ryby dorsza z warzywami, ziemniaki, surówka z rzepy białej z rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem w jogurcie greckim, woda z cytryną (1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK: Racuchy z jabłkami- własnej roboty, mleko (1,3,7)

CZWARTEK 13.06.2019

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi i bananami, pieczywo białe, masło, wędlina, pomidor, woda z cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa fasolowa, pieczywo białe i razowe, kotlet ze schabu w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, pomidorem i papryką z sosem śmietanowo- majonezowym i koperkiem, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, wędlina, rzodkiewka, ogórek świeży, kompot (1,7)

PIĄTEK 14.06.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, bułeczka z ziarnami, masło, pasta jajeczna z tuńczykiem i szczypiorkiem, wędlina, pomidor, lemoniada- własnej roboty (1,3,4,7)

OBIAD: Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, serniczki polane śmietaną, woda z cytryną (1,7)

PODWIECZOREK: Kisiel z żurawiną, wafle ryżowe (1)

CYFRY OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGENY LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne na zgłoszonej diecie bezmlecznej otrzymują zamienniki,: zamiast mleka- herbatę lub kompot, zamiast naleśnika z serem- naleśnik z dżemem, zamiast zupy zabielanej- zupę niezabielaną, zamiast kanapek z serem- kanapki z wędliną, zamiast budyniu- kisiel, zamiast kaszy mannej na mleku- kaszę mannę lub owsiankę gotowaną na wodzie, zamiast sosu chrzanowego- sos śmietanowy. Dzieci przedszkolne do picia również dostają wodę.

 

 

as amm

0003

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub